Ki kell vágni a gesztenyefasor veszélyessé vált fáit

vadgesztenyeÖnkormányzatunk az alábbi tájékoztatást kapta a Magyar Közút Nonprofit ZRT. Fejér Megyei Igazgatóságától.

A 811 sz. Székesfehérvár-Bicske II. rendű főút 15+000-18+000 km szelvényei között, a település határában levő, legyengült állapotú vadgesztenyesorban a közelmúlt szeles, zúzmarás időjárásának köszönhetően sok ág letörött.

Társaságunk szakirányú végzettségű munkatársai a fasort megvizsgálták, és a legveszélyesebb fákat bejelölték. A tél folyamán a legrosszabb állapotú (száraz, letörött koronájú, nem állékony) fákat szakcéggel kivágatjuk. Ez 21 db. fát jelent, melyről a felmérési listát levelünkhöz csatoljuk.

A kivágott vadgesztenyefák pótlására 2020 ősszén, tél elején kerül sor a vegetációs időszak elmúltával. A pótlásra forrással és szerződött vállalkozóval rendelkezünk. A pótlást piros virágú vadgesztenyével (Aesculus x carnea) fogjuk elvégezni. Ezt a fajt jelenlegi ismereteink szerint nem károsítja a vadgesztenye levél aknázómoly, és a többi, gesztenyeféléket károsító kártevő és kórokozó kevésbé támadja. További előnye, hogy kevesebb termést hoz, ami közlekedésbiztonsági szempontból kedvezőbb. A pótlást az árok külső szélén, a közúti ingatlanhatár mentén tudjuk elvégezni.

Kérjük tájékoztatásunk szíves tudomásul vételét, valamint a lakosság tájékoztatását. Kérjük segítségét a pótlás során elültetett fák védelmében, gondozásában.

A levél és a kivágásra kerülő fák listája itt megtekinthető.

sztp

E-ügyintézés

eugyintezes

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 96 vendég és 0 tag böngészi