Felhívás ételreceptek gyűjtésére gasztronómiai kiadvány készítéséhez

receptA Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség a LEADER Nemzetközi Együttműködések jogcímben elnyert támogatás kapcsán olasz-magyar helyi termékfejlesztés, gasztronómiai kalandozás témában kiadvány készítését tervezi a LEADER HACS területén lévő 37 településéről gyűjtve, a hagyományos nemzetiségi receptekből összeállítva.

A 28-32 oldalas kiadványban a település lakosainak lehetőségük nyílik arra, hogy a helyi termékekből készült, hétköznapi élethez kötődő vagy a népi hagyományok és ünnepkörök meghatározó ételeit bemutassák.

A kiadvány célja, hogy felkeltse az érdeklődést a különböző települések nemzetiségi konyhája iránt, és kedvet hozzanak ezek felkereséséhez a turisták körében. Segítsék a régi ízek fennmaradását, s biztosítsák a fiatalok számára a hagyományos konyha megismerését. A tervezett kiadvány elősegíti a gasztronómiai turizmus fejlődését, azzal hogy a látogatók a helyi ételkülönlegességeken kívül a vidéki életet, hagyományokat és helyi termék előállítást is megismerhetik, élénkítve ezzel a falusi turizmust.

Amennyiben szeretné, hogy az Ön receptje is bekerüljön a kiadványba, kérjük, hogy a következő szempontok alapján készítsen egy rövid ismertetőt:

A receptet beküldő adatai: Név, címe, elérhetősége (telefon, email cím)

Recept bemutatása

a) recept rövid története, milyen nemzetiségi hagyományhoz, népszokáshoz, ünnephez kapcsolódik
b) milyen helyi terméket (alapanyagot) tartalmaz
c) hozzávalók, elkészítési folyamat
d) 1-2 jó minőségű digitális kép (ha van)

Kérjük, a receptet és a fenti adatokat tartalmazó dokumentumot a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldje meg legkésőbb 2015. március 1-ig.

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

E-ügyintézés

eugyintezes

sztp

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 104 vendég és 0 tag böngészi