Tankönyvtámogatás

Lovasberény Község Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete 11. § -a alapján:

(1) Tanévkezdés megkönnyítése érdekében – a költségvetésben jóváhagyott összeg erejéig – valamennyi állandó lakosú középfokú tanulmányokat folytató gyermek (10.évfolyamtól), valamint felsőfokú közoktatási intézményben nappali tagozaton hallgatói jogviszonyban levő személy részére tankönyvtámogatás állapítható meg, szociális helyzettől függetlenül.

(2) Tankönyvtámogatás igénybevétele kérelem benyújtásával történik, melyhez iskolalátogatási vagy tanulói jogviszony igazolása szükséges. Az iskolalátogatási igazoláshoz csatolni kell a befizetésre került tankönyvek összegéről az intézmény által kiállított számlát.

(3) Tankönyvtámogatás összege jövedelemre tekintet nélkül (1) bekezdés szerinti

a.)középfokú tanulmányokat folytató gyermekek által az iskola intézményébe befizetett tankönyvek árának a képviselő-testület által - a mindenkori költségvetésbe betervezett összeg erejéig számított - meghatározott %-a,
b.) a felsőfokú tanulmányokat folytató személyek részére 10.000.-Ft támogatás állapítható meg.

c.) A tankönyvtámogatás iránti kérelem benyújtásának határideje a mindenkori év szeptember 30. napja. A határidő elmulasztása jogvesztő.

A tankönyvtámogatás iránti kérelmeket a Lovasberényi Polgármesteri Hivatalba kell benyújtani az erre rendszeresített nyomtatványon, mely letölthető a www.lovasbereny.hu honlapról (itt), illetve a Polgármesteri Hivatalban is a kérelmező rendelkezésére áll.

Lovasberény Község Önkormányzata

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 139 vendég és 0 tag böngészi