2015. március 20. Dzsesszkoncert

Valamiért begubóznak az emberek. Sokszor hetekig ki sem dugják az orrukat otthonról, ha a munkába járást nem számoljuk. Sokan azt sem tudják, mi történik a faluban, és bizony lemaradnak egy csomó olyan lehetőségről, ami egyébként érdekelné őket. Mintha nem jutna el az emberekhez az amúgy minden lehetséges helyen közzétett információ. Talán vissza kellene hozni a kisbíró intézményét?
2015. március 20-án a református gyülekezeti teremben megtartott dzsesszkoncert olyan esemény volt, amit minden zeneszerető ember sajnálhat, ha elmulasztott. Szerencsére nagyszerű közönség volt jelen, és aki eljött, remekül érezhette magát a TRIO MINOR koncertjén. Bágyi Balázs dobolt, Rieger Attila gitározott, Horváth Balázs bőgőzött, a francia vendégművész, Laurent Maur szájharmonikával kápráztatta el a közönséget, a koncert második felében Baris Gábor altszaxofonnal gazdagította a hangzást.
Sokan ódzkodnak, amikor azt hallják, hogy dzsessz. Pedig ez a műfaj nagyon sokféle, és bár valóban vannak olyan stílusváltozatai, amik inkább a vájt fülűeknek valók, ezen az estén olyan melódiákat hallottunk, amiknek nagy részét mindenki ismeri, legfeljebb nem így.
Balázsék nagyszerűen válogatták össze azokat a dalokat, amelyek nem csak nekik, mint zenészeknek nyújtanak örömet, hanem a közönséget is meg tudják szólítani. Jó volt látni és hallani a zenészeket játék közben, ahogy elmerülnek a zenében, ahogy adják egymásnak a „labdát”, ahogy variálódik, átalakul egy-egy dallam, amikor egy másik zenész másik hangszeren adja hozzá a saját gondolatait, érzéseit. És öröm volt hallani a közönséget egy-egy szám után és a koncert végén, mert a reakciókból az derült ki: van igény, van értő közönség.
Aki most lemaradt, annak ajánlom, hogy a Falunapot ne hagyja ki: Bágyi Balázs egy másik formációval, a MagyarVista Social Club nevű együttessel lép fel. Azt gondolom, megint egy igényes zenei élményben lesz része annak, aki ott lesz.
Higgyék el, érdemes figyelemmel kísérni, hogy mi történik a faluban. Minden esemény meg van hirdetve az újságban, a honlapon, a facebook-on és ki van plakátolva.
Vagy tényleg kellene a kisbíró is?

Horváth Péter

Őrszigety Dávid fotói

Fejlesztések

szechenyi2020

 

 

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 194 vendég és 0 tag böngészi