Közlemény 2020. november 6.

Az alábbiakról tájékoztatom Lovasberény lakosságát.

Magyarország Kormánya 2020. november 4-i hatállyal az ország egész területére elrendelte a rendkívüli jogrend bevezetését.

A veszélyhelyzet idején a Katasztrófavédelmi törvény alapján a képviselő-testület hatás- és jogkörét a polgármester gyakorolja. Lovasberényben minden határozat és rendelet ezután is a képviselők bevonásával készül el, viszont azért felelősséggel kizárólag a polgármester tartozik.

A kormány kijárási korlátozást léptetett életbe minden nap éjfél és reggel 5 óra között. A korlátozás alól kivétel: ha valaki munkavégzéssel, egészség károsodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal éjszaka közterületen tartózkodik.

A gyermekorvosi rendelésben nincs változás, a www.kinderdoki.com oldalon megtalálható a rendelési idő. A fogászati ellátás hétfőtől-csütörtökig a megszokottak szerint történik, pénteken viszont 13:00-19:00 órára változott.  A felnőtt háziorvosi rendelés hétfőn, szerdán, pénteken 14:00-16:00 között történik, az ellátó orvos ifj. Dr. Sánta Lajos.

A polgármesteri hivatalban a megszokottak szerint folytatódik az ügyfélfogadás. Az épületbe belépni csak orrot és szájat  eltakaró maszkban, valamint kézfertőtlenítést követően lehetséges.

A művelődési ház és a könyvtár nyitvatartási ideje változatlan. A kiscsoportos foglalkozások továbbra is megtarthatók, viszont a sportfoglalkozások kivételével a maszk használata kötelező. A rendkívüli jogrend ideje alatt rendezvényt tartani nem lehet.

A sportcsarnok szintén a megszokott nyitva tartás szerint üzemel. Az objektumba csak a sporttevékenységet folytató személyek léphetnek be. Nézőként és kísérőként az épületben tartózkodni nem lehet. 

Az iskola vezetése tájékoztatja a szülőket és az érintetteket az intézmény normál munkarendbe történő visszatéréséről, amennyiben annak feltételei fennállnak.

A Csicsergő óvoda tekintetében a bevezetett szabályok továbbra is élnek, mindenkitől türelmet és megértést kérünk.

Akinek segítségre van szüksége a járványügyi megfigyelésbe helyezés (karantén) vagy idős-ellátás miatt, kérem jelezzék Tóth Rita humánpolitikai előadó részére a +36 30 162 8471 telefonszámon.

A polgármester a karanténba helyezett és a pozitív teszteredménnyel rendelkező személyek vonatkozásában nem kap tájékoztatást, ezért is fontos, hogy ha az ellátását az érintett nem tudja megoldani, értesítse a kijelölt munkatársat vagy a polgármestert.

Tartsuk be az előírt járványügyi szabályokat és vigyázzunk magunkra és egymásra!

Südi Mihály polgármester

 

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 196 vendég és 0 tag böngészi