Tájékoztató a csatornabekötésről

KEDVES LOVASBERÉNYI LAKOSOK!
 
Az elmúlt napokban elindult a szennyvízcsatorna rendszer próbaüzeme. A kiosztott dokumentumokkal kapcsolatban felvetődött egy jogos kérdés: hogy írjam alá úgy a szerződést, hogy nem tudom mennyit kell majd fizetni?
 
Igen, sajnos ezt most még nem lehet tudni, hiszen a három hónap próbaüzemet követően kalkulál az üzemeltető, amelyet még jóvá kell hagynia a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak, ez nagyjából valamikor őszre várható.
 
A döntésig nem kell fizetni a szolgáltatásért.
 
Megnéztem azon közeli településeken fizetendő díjakat (víz+csatorna), ahol a Fejérviz Zrt. az üzemeltető:
 
Pátka: 1045 Ft / m3. ebből a csatornahasználati díj: 603 Ft / m3
Vértesacsa: 649 Ft / m3. ebből a csatornahasználati díj: 381 Ft / m3
Zámoly: 861 Ft / m3. ebből a csatornahasználati díj: 575 Ft / m3
Csákvár: 962 Ft / m3. ebből a csatornahasználati díj: 592 Ft / m3
 
Persze még mindig nem Berényről beszélünk, csak így talán hozzávetőleg tudunk viszonyítani.
 
A másik kapaszkodó a környezetterhelési díjról szóló 2003. évi LXXXIX. törvény, amely meghatározza a talajterhelési díjat, ez Lovasberény vonatkozásában 1800 Ft/m3. Ezt az adót azoknak a személyeknek kell majd jövő év elejétől megfizetni, akiknél kiépítésre került a rendszer, de mégsem kötöttek rá. Annyit kell még tudni a talajterhelési díjról, hogy annak jóval magasabb összegnek kell lennie, mint a módosított vízdíjnak.
 
Persze megértem azokat is, akik addig nem akarnak szerződést aláírni, amíg nincs konkrét összeg. Ők ősszel, a díj megállapítását követően is eldönthetik, hogy igénybe kívánják-e venni a szolgáltatást. A rákötésre és a nyomtatványok leadására akkor is lesz lehetőség!
 
Aki viszont úgy gondolja, nyugodtan csatlakoztassa ingatlanát a rendszerhez, az áprilisi Berényi Újságban minden fontos tudnivaló rögzítve van. Akinél kérdés merül fel nyugodtan telefonáljon az újságban megadott telefonszámokon.
 
Südi Mihály polgármester

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi