Közlemény 2020. november 25.

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy a tegnapi nap folyamán az óvodákban és az iskolában is végrehajtásra került a covid-19 gyorstesztes szűrés. Köszönöm Németh Marikának és Maszárik Gábornak a segítséget. A vizsgálatok során újabb pozitív eredmény nem született.

A 513/2020 kormányrendelet értelmében:

„9/A. § (1) Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy

a) a napi fogyasztási cikket értékesítő élelmiszerüzletet (a továbbiakban: élelmiszerüzlet),

b) a napi fogyasztási cikket értékesítő egyéb (illatszert, drogériai terméket, háztartási tisztítószert, vegyi árut és higiéniai papírterméket árusító) üzletet (a továbbiakban együtt: drogéria) és

c) a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet (a továbbiakban együtt: gyógyszertár)

hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben látogathatja.

(2) Az élelmiszerüzletben, a drogériában és a gyógyszertárban hétfőtől péntekig 9.00 óra és 11.00 óra közötti időben, szombaton és vasárnap 8.00 óra és 10.00 óra közötti időben (a továbbiakban: védett vásárlási idősáv) az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy tartózkodhat.

9/B. § Az élelmiszerüzletet, a drogériát és a gyógyszertárat a 65. életévét betöltött személy a védett vásárlási idősávon kívüli időszakban is szabadon látogathatja.”  A jogszabály a tegnapi naptól hatályos.

A zöldhulladék december 3-án és 4-én kerül elszállításra. Kérem előző este már mindenki készítse ki az elszállítandó zsákokat és kévéket.

Ezen a héten megkezdjük a szociális tűzifa kiszállítását, így minden igénylő, még az ünnepek előtt hozzájut a tüzelőanyaghoz.

Südi Mihály polgármester

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 307 vendég és 0 tag böngészi