Lakossági tájékoztató meghirdetett veszélyhelyzet vonatkozásában

hivatal2020. március 11-én hatályba lépett a koronavírus miatt veszélyhelyzetet kihirdető 40/2020 (III.11) Kormányrendelet. A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A Kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában.

2020. március 12-én lépett hatályba az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III.11.) Kormányrendelet.

A rendelet hatálybalépésétől

 • a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek,
 • a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos,
 • az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményekben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el,
 • zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének felelőssége,
 • a Külföldi Nyelvtanulás Program felfüggesztésre kerül,
 • a külföldre irányuló iskolai kirándulás tilos, a már lefoglalt, külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani.

Lovasberény Község Önkormányzatának nincs tudomása arról, hogy a településen bárki is koronavírussal fertőzött lenne. A megelőzés rendkívül fontos és ezért is kérem a lakosságot az alábbiak betartására!

 • Kérem, hogy kizárólag az Operatív Törzs folyamatosan frissülő ajánlásait tekintsék irányadónak.
 • A következő időszakra tervezett külföldi utazásaikat lehetőleg halasszák el.
 • Kérem szigorúan tartsák be a Tisztifőorvosi szolgálat és a szakemberei tanácsait! Gyakori alapos kézmosást, kézfertőtlenítést alkalmazzanak, és ellenőrizzék, hogy gyermekeik is megteszik ezt.
 • A következő hetekben ajánlott kerülni a kézfogással, vagy egyéb fizikai kontaktussal járó köszönési formákat. Rendszeresen fertőtlenítsék a gyakran megérintett felületeket, eszközöket, például: mobiletelefon.
 • Amennyiben a napokban tértek vagy térnek vissza a fertőzéssel érintett területről, ne menjenek munkába vagy iskolába, maradjanak otthon még akkor is, ha nem érzékelnek magukon tüneteket.
 • Amennyiben tüneteket észlelnek magukon vagy közvetlen környezetükben, maradjanak otthon, telefonon lépjenek kapcsolatba háziorvosukkal!
 • Kérem az intézményeket, civil szervezeteket és közösségeket, hogy az esetlegesen a közeljövőben megszervezésre kerülő nagyobb létszámú rendezvényeit az Operatív Törzs ajánlásai alapján halasszák el. A rendkívüli időszak visszavonásáig a Lovasberényi Róna József Művelődési Ház nem szervez rendezvényt.
 • Kérem, hogy a Lovasberényi Csicsergő Óvoda és Konyha épületében elhelyezett kézfertőtlenítőt az épületbe történő ki- és belépő személyek használják, a gyermekek, a szülők és az ott dolgozók védelme érdekében.

Lovasberény Község Önkormányzata az Operatív Törzs, valamint a Kormány által megfogalmazott irányelveket követi a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban, és minden szervezettől, intézménytől, közösségtől, valamint magánszemélytől ugyanezt kérjük.

Kérem a lakosságot, hogy a témával kapcsolatban hiteles információ szerzés céljából a koronavirus.gov.hu oldalon tájékozódjanak.

Südi Mihály
Polgármester

Fejlesztések

szechenyi2020

 

 

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 170 vendég és 0 tag böngészi