Szennyvízcsatorna építéssel kapcsolatos információk

szennyvizTisztelt Lovasberényi Lakosok!

A napokban aláírásra került az ÉKDU 6 vállalkozói szerződés módosítása. A módosításra azért volt szükség, mert a lovasberényi szennyvíztisztító telep tekintetében a közbeszerezési dokumentációban megadott kibocsátási határértékekhez képest a vízjogi létesítési engedélyben és annak módosításában a Hatóság mind a SZOE, mind az összes foszfor tekintetében szigorúbb kibocsátási határértéket írt elő, ezért a lovasberényi szennyvíztisztító telep tisztítási technológiájának áttervezése vált szükségessé. A tisztítás technológia módosításának központi eleme, hogy a szennyvíztisztító telepen a mechanikai előszűréstől kezdve az utóülepítésen át egészen a tisztított szennyvíz utószűréséig és a foszfor utókicsapásáig a leghatékonyabb és korszerű műszaki megoldás kerüljön kialakításra a kibocsátási határértékek biztosítása végett. Az áttervezés következtében a kivitelezés 210 nappal meghosszabbodik.

A szennyvíztisztító telep építése elkezdődött. A próbaüzem megindításának várható időpontja 2021. január 01., a rendszer átadása 2021. augusztusában történik.

Települési munkálatok: a Széchenyi utca felső sora, a Rákóczi utca, Arany János utca és a Kisfaludy utca még hátralévő részének kiépítése március 15-e után folytatódik. Az átemelők építése szintén még tavasszal megtörténik. A kivitelező által elmondottak alapján a végleges helyreállítási munkálatok a nyár elején elkezdődnek.

Lujza majorban a hálózat kiépítése várhatóan májusban indul.

Ha a kivitelezéssel kapcsolatban észrevétele, kérdése vagy problémája van, kérem keressen a +36/30-1400-630 telefonszámon vagy személyesen a polgármesteri hivatalban!

Südi Mihály
polgármester

Fejlesztések

szechenyi2020

 

 

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 160 vendég és 0 tag böngészi