Településfejlesztési koncepció

hivatalTájékoztató

Tisztelt Lovasberényi Polgárok!

A településeknek 2018. végéig felül kell vizsgálniuk településrendezési eszközeiket. Amennyiben ezt nem teszik meg, csak az illeszkedési szabályok alapján történhet az engedélyeztetés, vagyis az országos általános építési szabályok fognak vonatkozni a településre, a helyi szabályozás érvényét veszti.

A településeknek az újragondolt szabályozásnál ismételten le kell határolniuk az egyes településrészeket. Azok besorolásával meg kell határozniuk az egyes területek beépíthetőségét, a beépítés részletes szabályainak megalkotásával.

A szabályozás megkezdése előtt koncepciót kell kialakítanunk, melyben a lakosság széleskörű bevonásával határoznánk meg azokat az igényeket, melyeket a lakosság fontosnak tart az élhetőbb település megvalósításáért. Ezeket a véleményeket kérdőív formájában gyűjtjük be Önöktől. Több kérdőívet is kap minden háztartás. Pontosabban három darabot. Az egyik a magánszemélyekre vonatkozó, a másik a civil szervezetekre vonatkozó, a harmadik a vállalkozásokra vonatkozó kérdőív lesz. Mindenki azt a kérdőívet töltse ki, amelyik rá vonatkozik.

Például :

  • Ha magánszemély vagyok, vagyis lakos, csak a magánszemélyek kérdőívét töltöm ki.
  • Ha magánszemély vagyok, de valamelyik civilszervezet tagja is, akkor a magánszemélyekre vonatkozó és a civil szervezetekre vonatkozó kérdőívet is kitöltöm.
  • Ha magánszemély vagyok és valamely civilszervezetnek a tagja, de a településen vállalkozásom is van, akkor mindhárom kérdőívet kitöltöm.
  • Ha magánszemély vagyok, és vállalkozásom van a településen, akkor a magánszemélyekre és a vállalkozásokra vonatkozó kérdőívet töltöm ki.

Ez a konzultáció lehetőséget biztosít arra, hogy a szabályozás koncepciójának elkészítésekor a vélemények figyelembe vétele minél szélesebb körben megtörténhessen.

Lovasberény Község Önkormányzata

Az alábbi linkekről letöltheti a kérdőíveket. Kitöltés után juttassa vissza a Polgármesteri Hivatalba (8093 Lovasberény, Kossuth u. 62.), vagy e-mail-en Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát..

A kérdőíveket itt töltheti le:

Magánszemélyeknek
Vállalkozóknak
Civilszervezetek tagjának

 

Fejlesztések

szechenyi2020

mfp

E-ügyintézés

eugyintezes

Szennyvíz projekt

szennyviprojekt

Keresés

Akadálymentes honlap

akadalymentes

Belépés

Hírlevél

Oldalainkat 94 vendég és 0 tag böngészi