Nemzeti Vágta

nemzetivagtaTelepülési Önkormányzat Polgármestere részére

Tisztelt Polgármester Asszony/Úr!
Idén immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a budapesti Hősök terén a Nemzeti Vágta, a magyarság határokon átívelő látványos, hagyományőrző fesztiválja.

A magyar kulturális örökség részét képező megmérettetésnek korábban nem volt elővágtája Fejér megyében.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2018. július 1-jén Velencén, a Sárkányos réten kerül megrendezésre a Nemzeti Vágta első Fejér megyei előfutama, a Velencei Vágta.

A Velencei Vágta megszervezése révén lehetőség nyílik arra, hogy a megyét képviselve egy versenyző biztosan indulhasson a szeptemberi országos döntőn.

A fináléban való részvétel mellett Velence és a tókörnyék, valamint az egész választókerület bemutatkozhat külön standdal is a Vágta helyszínén, ahol Fejér megye és ezen belül az előfutamban versenyzőt indító települések bemutathatják értékeiket, népművészeti hagyományaikat, kortárs kulturális, tudományos és gazdasági eredményeiket.

Az elővágta ideje alatt az országos média kiemelten foglalkozik a rendezvénnyel, amelyről televíziós közvetítések, rádiós bejelentkezések és az írott sajtó is folyamatosan tudósítja az érdeklődő közönséget.

Tisztelettel kérjük Tisztelt Polgármester Asszonyt/Urat, hogy a település lovas sporttal foglalkozó közössége körében szorgalmazza a Velencei Vágtán való részvételt, az önkormányzat nevezzen versenyzőt a Vágtára, ezzel is hozzájárulva az esemény sikeréhez, megyénk, térségünk és településeink népszerűsítéséhez.

Amennyiben nevezni kívánnak, illetve a nevezéssel, a Vágtával kapcsolatban további kérdésük merülne fel, úgy azt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldjék meg.

Megtisztelő nevezésükre-, részvételükre számítunk.

Velence, 2018. május 18.

Köszönettel:
Dr. Molnár Krisztián
a Fejér Megyei Közgyűlés Elnöke
Tessely Zoltán
miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő
Koszti András
Velence Város Polgármestere